Enigma – dvojezična zbirka pesmi pesnice Judit Csuka-Zágorec

Župnija Lendava in Zavod za kulturo madžarske narodnosti sta včeraj, 18. 2. 2019, v Centru Banffy v Lendavi pripravila predstavitev dvojezične publikacije z naslovom Enigma.
Knjiga vsebuje izbor pesmi pesnice Judit Csuka-Zágorec. Pesmi je izbral in prevedel upokojeni mariborski pomožni škof msgr. dr. Jožef Smej.
S pesnico se je pogovarjala pisateljica Olga Paušič.
V priložnostnem kulturnem programu so sodelovali recitatorji in vokalistka Lucija Šetar.

" data-link="https://twitter.com/intent/tweet?text=Enigma+%E2%80%93+dvojezi%C4%8Dna+zbirka+pesmi+pesnice+Judit+Csuka-Z%C3%A1gorec&url=http%3A%2F%2Flendava-on.net%2Fenigma-dvojezicna-zbirka-pesmi-pesnice-judit-csuka-zagorec%2F&via=">">Tweet
13 Shares

1
Izrazite svoje mnenje

avatar
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Joze Recent comment authors
newest oldest most voted
Joze
Guest
Joze

Spoštovani Jože ! Čestitam ti na vztrajnosti in prizadevnosti na področju, ki te resnično zanima. Res smo se učili (tudi v mojem zadnjem sedemletnem študiju zgodovine v letih 2000-2007 na filozofski fakulteti v Mariboru), da je ugro-finski izvor aziatski in soroden, da pa sta se iz enotnega plemenskega jedra odcepili (vzroka ne poznam) dve smeri – finska in panonska, in bi naj to bilo v devetem stoletju. Nikdar se nisem poglabljal v te študije, ker me predvsem zanima lokalna zgodovina sodobnega časa, vendar ugotavljam, da si na tem področju res.ekspert in pravi znalec. Skoraj ničesar ne vem o tem, kar… Read more »