Eko Park več ne odvaža odpadkov, ki niso v vrečah z njihovim logotipom

Včeraj smo na našo elektronsko pošto prejeli nekaj obvestil občanov Dolge Vasi in Dolgovaših Goric, da podjetje Eko-Park, ki v naši občini opravlja gospodarsko javno službo z ravnanjem in odvozom odpadov v omenjenih naseljih, dne 18. februarja ni odpeljajo mešane embalaže. Vsi tisti, ki so pred svoje domove odložili mešano embalažo v kakšno drugo vrečo, so z ogorčenjem ugotavljali, da je ista ostala pred hišo s pripetim papirnim obvestilom .

V obvestilu podjetje Eko-Park med drugim uporabnikom sporoča, da odslej ne bo prevzemala odpadkov, ki niso odložena v za to namenjene, oziroma predpisane namenske – tipizirane vreče z logotipom Eko Parka. 

Iz prebranega obvestila se lahko ugotovi, da je omenjen ukrep skladen z odlokom in tehničnim pravilnikom o zbiranju in prevozu odpadkov na območju občine Lendava (Ur list RS60/13), toda po mnjenju ogorčenih občanov bi lahko podjetje Eko-Park svoje uporabnike o neprevzemu omenjenih odpadkov obvestilo pisno še preden so se odločili za ukrep, ki je presenetil marsikoga.
 

Povzročitelji odpadkov so dolžni zbirati in odlagati odpadke v namenske predpisane posode oziroma v namenske-tipizirane vreče z logotipom izvajalca (mešana embalaža)
Odpadkov, ki niso odloženi v namenskih posodah oziroma vrečah, izvajalec javne službe več ne bo prevzel.

3
Izrazite svoje mnenje

avatar
2 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
JOCOdijinebodigatreba Recent comment authors
newest oldest most voted
nebodigatreba
Guest
nebodigatreba

Ko pa te njihove vreče zmanjkajo, pa se znajdi kakor veš in znaš. Premalo vreč namenjajo za domačinstvo.

diji
Guest
diji

banda prokleta

JOCO
Guest
JOCO

trebalo bo najti nekakšen kompromis, da ne bodo TE smeti končale naravi.
Lahko bi te črne vreče uporabniki pripeljali na Eko park, zakaj ne?