Loading Dogodki

« Vsi Dogodki

  • Ta dogodek je minil.

V začetku junija bo v Murski Soboti potekal Srednje-evropski pokal v odbojki na mivki do 18 let

31. maja, 2019 do 2. junija, 2019

#MEVZABeachVolleyU18: Na letošnjem srednje-evropskem pokalu v odbojki na mivki bo nastopilo rekordnih 36 ekip

Murska Sobota, 25. maj 2019 – Na srednje-evropskem pokalu v odbojki na mivki, ki bo letos potekal med 31. majem in 2. junijem na letnem kopališču v Murski Soboti, bo nastopilo rekordnih 36 ekip. Organizator tekmovanja, Cona.center, razvojno vozlišče odbojke na mivki je uspel letos pritegniti izjemno število mladih ekip odbojke na mivki. Ob vseh sedmih državah članicah Srednje-evropske odbojkarske zveze (MEVZA), bomo letos na čudovitem soboškem kopališču videli na delu tudi mlade ekipe odbojke na mivki iz Poljske in Estonije. S posebej močno zasedbo bodo nastopili naši sosedje iz Avstrije, ki bodo nastopili s kar po tremi ekipami na kategorijo in bodo na prizorišču trenirali že dan pred uradnim pričetkom tekmovanja. Organizator bo tudi letos podelil več posebnih vabil, med njimi kar trem ekipam fantom iz OK Panvita Pomgrad.
Izjemno močna zasedba mladih perspektivnih ekip se nam letos obeta v Murski Soboti, kjer bomo že tretje leto zaporedoma videli najbolj perspektivne ekipe iz Srednje-evropske odbojkarske zveze, prvič tudi iz Izraela in iz dveh gostujočih držav, odbojkarske velesile Poljske in iz Estonije. Skupaj bo na prečudovitem soboške kopališču nastopilo kar 36 ekip, med njimi devetnajst ekip pri fantih in sedemnajst ekip pri dekletih.
Naši sosedje so MEVZA pokal za mlade do osemnajst let v odbojki na mivki očitno vzeli kot optimalno pripravo za Evropsko prvenstvo v tej starostni kategoriji, ki bo sredi junija v Badnu v Avstriji, saj bodo v Murski Soboti nastopili s kar tremi pari fantov in s tremi pari deklet. Na prizorišču bodo tekmovalci iz Avstrije sicer trenirali že dan pred uradnim pričetkom tekmovanja.
Tudi v taboru gostiteljev nič ni prepuščeno naključju. Organizator, Cona.center Murska Sobota, je v petek, 24.5., ob 15. uri na kopališču v Murski Soboti organiziral regijske kvalifikacije, ki so se jih udeležili mladi odbojkarji in odbojkarice iz ŽOK Murska Sobota, OK Radenci in z najbolj številčno zasedbo iz OK Panvita Pomgrad. Ker so vse ekipe fantov prikazale zelo visok nivo igre, se je organizator odločil podeliti kar tri posebna vabila mladim ekipam iz regije. V tednu dni, kolikor nas loči do pričetka tekmovanja, bodo tako mladi tekmovalci in tekmovalke trenirali pod vodstvom uradnih trenerjev za selekcije iz Slovenije, Andreja Tota za fante in Andreja Turka za dekleta.
Fantje, ki so se pomerili v dveh skupinah po tri ekipe in po skrajšanem sistemu na dva dobljena niza do petnajst in morebitni tretji niz do enajste točke, so odigrali skupno devet tekem. Najbolj prepričljiva sta bila David Novak in Dino Vinkovič z dvema zmagama v skupini in z več kot prepričljivo zmago v finalni tekmi. Marko Stvarnik in Niko Kovačič sta do finala prikazala zelo všečno igro, a se potem v finalu nista najbolje znašla. V izjemno zanimivih dvobojih za tretje mesto, ki je odločalo o posebnem vabilu in prav tako v tekmi za peto mesto, smo videli izjemno napete tekme. Aljaž Brinar in Rene Potočnik sta šele v odločilnem tretjem nizu strla odpor žilavih soigralcev. Še bolj napeta je bila tekma za peto mesto, kjer sta mlada upa iz OK Radenci, Gašper Koren in Teo Založnik, oba še osnovnošolca, skoraj prekrižala načrte izkušenejšima, Klemnu Novaku in Niku Legenu.

Dekleta iz ŽOK Sobota so medtem opravila trening na mivki, med njimi še posebej prvo postavljena ekipa za Slovenijo, sestri Ajda in Gaja Kuhar, ki sta lani na tem tekmovanju osvojili drugo mesto. Vse ekipe iz regije bodo v naslednjih dneh opravile nekaj kakovostnih treningov, zato da se čim bolje pripravijo na nastop na Srednje-evropskem pokalu. Organizator obljublja ne le izjemno zanimive športne dvoboje temveč tudi srečanje županov, gospodarstvenikov in predstavnikov turistične industrije z obeh strani reke Mure, tako iz Slovenije kot iz Avstrije. V nedeljo pred zaključnimi dvoboji bodo gledalci videli posebno plesno presenečenje. Glasba je tako ali tako stalnica dogodkov odbojke na mivki in soboški srednje-evropski pokaj ni v tem nobena izjema. Ves čas bodo na voljo tudi posebna edicija športne opreme, posebej za odbojko na mivki.
Za čim boljši pogled bodo na soboškem kopališču nameščene tudi montažne tribune, zato organizator vabi k čim večji podpori mladim tekmovalcem iz devetih držav.

Izidi regijskih kvalifikacij, 24. maj 2019
Skupina A Zelko/Štimulak : Novak/Legen 17 : 15 15 : 4
Stvarnik/Kovačič : Zelko/Štimulak 15 : 11 15 : 9
Novak/Legen : Stvarnik/Kovačič 3 : 15 3 : 15

Skupina B Brinar/Potočnik : Koren/Založnik 15 : 10 15 : 9
Novak/Vinkovič : Brinar/Potočnik 15 : 10 15 : 8
Koren/Založnik : Novak/Vinkovič 8 : 15 5 : 15

za 3. mesto: Zelko/Štimulak : Brinar/Potočnik 15 : 10 11 : 15 2 : 11
za 5. mesto: Novak/Legen : Koren/Založnik 18 : 16 9 : 15 11 : 9

Finale: Stvarnik/Kovačič : Novak/Vinkovič 12 : 15 6 : 15

Lestvica regijskih kvalifikacij za MEVZA U18
Skupina A Tekme Zmage Mesto
Stvarnik/Kovačič 2:3 2 2 1
Zelko/Štimulak 1:2 2 1 2
Novak/Legen 3:1 2 0 3

Skupina B
Novak/Vinkovič 2:3 2 2 1
Brinar/Potočnik 1:2 2 1 2
Koren/Založnik 3:1 2 0 3

Končni vrstni red regijskih kvalifikacij v odbojki na mivki za MEVZA U18 pokal
1. mesto Novak/Vinkovič
2. mesto Stvarnik/Kovačič
3. mesto Brinar/Potočnik
4. mesto Zelko/Štimulak
5. mesto Novak/Legen
6. mesto Koren/Založnik


Na tiskovni konferenci v petek, 31.5., ob 19.30 uri v Murski republiki Hotela Zvezda v Murski Soboti, bo potekala napoved tekmovanja, ki ji bo sledil javni žreb.
Več podrobnosti in potek tekmovanja bo možno v živo spremljati prek bloga 2019 MEVZA U18 (https://beachvolley.blog/category/2019-mevza-u18/) in na Facebook strani Cona.center Murska Sobota.

 

Podrobnosti

Začetek:
31. maja, 2019
Konec:
2. junija, 2019
Kategoriji Dogodek:
,