Loading Dogodki

« All Dogodki

  • This dogodek has passed.

RAZSTAVA| Hundertwasser & Hasegawa: Vzhod in Zahod

8. marca, 2019 do 1. septembra, 2019

Galerija-Muzej Lendava že vrsto let sodeluje s prestižnimi galerijami in zasebnimi zbiratelji evropskega prostora. Plod tega sodelovanja so pomembne razstave, ki svojo uspešnost dokazujejo tudi z naraščanjem števila obiskovalcev v našem mestu, ki se z odmevnimi razstavami uveljavlja na kulturnem zemljevidu Evrope.

V letošnjem letu bosta na lendavskem gradu potekala razstava v sklopu projekta Svetovni likovni velikani na lendavskem gradu, in sicer Hundertwasser in Hasegawa

Friedensreich Hundertwasser je zaslovel po nenavadnih zgradbah v Dunaju, poleg arhitekture se je posvečal tudi slikarstvu in grafiki. Njegov slog je barvit, prevladujejo predvsem krivulje in spirale. Oblikoval je tudi različne predmete, predvsem iz porcelana.

Shoichi Hasegawa pa je sodobni umetnik, ki se poleg slikarstva ukvarja tudi z grafiko. V svoji umetnosti je razvil osebno simboliko in jo združil z abstraktnim stilom. V primerjavi z Hundertwasserjem uporablja bolj pastelne barve, iz katerih zelo premišljeno sestavlja svoje kompozicije.

Umetnika sta se osebno poznala in na neki način tudi vplivala drug na drugega, razstava pa bo hkrati ponudila vpogled v vzhodno in zahodno umetnost, v opus Hundertwasserja in Hasegawe ter na njun medsebojni vpliv. Zajemala bo več kot 100 del v tehniki akvarela, risbe, grafike, keramike in uporabnega porcelana.

Podrobnosti

Začetek:
8. marca, 2019
Konec:
1. septembra, 2019
Dogodek Category: