Brezplačne pralne maske za prebivalce narodnostno mešanih območij

Zaradi zajezitve širjenja pandemije koronavirusa ter na podlagi Odloka o začasni splošni prepovedi gibanja in zbiranja ljudi na javnih mestih in površinah v Republiki Sloveniji ter posledično obvezni uporabi zaščitnih mask v zaprtih javnih prostorih, se je Pomurska madžarska samoupravna narodna skupnost, v sodelovanju z Madžarskimi samoupravnimi narodnostnimi skupnostmi Občin Lendava, Dobrovnik, Moravske Toplice, Hodoš, Šalovci in Pomurskim madžarskim mladinskim društvom odločilo vsakemu gospodinjstvu v narodnostno mešanih naseljih Prekmurja podariti eno pralno masko. Omenjene maske so že pred velikonočnimi prazniki prejeli prebivalci na narodnostno mešanih področjih občin Dobrovnik, Moravske Toplice, Šalovci in Hodoš. Danes pa so pralne maske v svoje poštne nabiralnike pričeli dobivati s pomočjo prostovoljcev še prebivalci na narodnostno mešanem območju Občine Lendava.

Pralne maske je izdelalo podjetje Asz Szabtszat iz Budimpešte.

 

 

 

3
Izrazite svoje mnenje

avatar
2 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
nebodigatrebajancsipistamiha Recent comment authors
newest oldest most voted
miha
Guest
miha

najbrž se bo spet kdo našel, ki bo kritiziral madžare in iz sovraštva do njih bo raje vrgel proč te maske. žalostno. sicer lepo, a sedaj imamo že vsi kake maske. vsi zdaj dajejo na veliko, ko smo že zdavnaj poskrbeli za svoje gobce. sicer pa če želi biti samouprava kaj prispevat, naj prispeva tiste boljše maske, katero nosi tudi njihova ta glavna.

jancsipista
Guest
jancsipista

isto sranje, drugo pakovanje kot se reče. niti ta maska niti približno ni v redu v smislu prave zaščite. sploh CE ni gori, kar bi morala ta prava maska imeti. v priloženem dopisu pa želijo za velikonočne praznike, kar je že mimo! na tak način zbirajo samo več sramote kot pohvale. spet škoda denarja.

nebodigatreba
Guest
nebodigatreba

Malo pozno, vendar naj bo dobrodošla. Pa nikjer na njej ne piše , da je mađarska.